Jak zażywać kwas fulwowy Kikaboni?

Jedna butelka na jeden miesiąc

Butelka kwasu fulwowego Kikaboni zawierająca 500 ml produktu zapewnia całomiesięczne zapotrzebowanie dla organizmu przy zażywaniu go zgodnie z zalecaną dawką.

Zalecane dawkowanie

Zażywaj dwa razy dziennie po 8 ml. Zalecaną dawkę można podwoić w sytuacji stresu, przemęczenia lub wzmożonego wysiłku fizycznego.
Przed użyciem wstrząśnij butelką.
Ze względu na smak zalecamy spożywać kwas fulwowy rozcieńczony z sokiem lub po spożyciu popić inną substancją, która zabije nieprzyjemny posmak. Kwas fulwowy to naturalny i organiczny produkt bez żadnych domieszek. Ma naturalnie gorzki i cierpki smak, będący rezultatem dużej zawartości minerałów i substancji śladowych oraz niskiego pH.

Niektóre osoby zażywające kwas fulwowy po raz pierwszy mogą doświadczyć efektów oczyszczania organizmu. Objawami odtruwania mogą być: lekki ból głowy i mięśni, dyskomfort w stawach, chwilowe zmęczenie, czasem lekkie rozwolnienie lub zatwardzenie, rzadziej wypryski na skórze. Efekty te – jeżeli wystąpią – mijają zwykle po 2-3 dniach i nie pojawiają się ponownie w trakcie regularnego zażywania produktu. Taka reakcja na kwas fulwowy jest całkowicie normalna i oznacza początek powrotu do równowagi w organizmie. W przypadku pojawienia się powyżej opisanych symptomów nie należy przerywać przyjmowania produktu tylko zredukować jego dzienną dawkę, np. do jednej czwartej standardowej dawki. Gdy efekty detoksykacji ustąpią, należy powrócić do zalecanej dziennej dawki.
Literatura naukowa nie wskazuje żadnych przeciwwskazań do regularnego zażywania kwasu fulwowego. W przypadku jednoczesnego zażywania leków na choroby chroniczne rekomendujemy skonsultowanie się z lekarzem lub farmaceutą i stosowanie się do ich wskazań.
Ze względów zapobiegawczych nie polecamy używania produktu przez kobiety ciężarne oraz dzieci. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

Przechowywanie

Kwas fulwowy Kikaboni powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze pokojowej lub niższej. Kwas fulwowy jest stabilny w niskich i wysokich temperaturach, jednak jako dodatkowe zabezpieczenie, po otwarciu butelki zalecamy przechowywanie jej w lodówce. Należy unikać długotrwałego wystawienia produktu na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Produkt powinien być przechowywany w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Pij kwas fulwowy w połączeniu z innymi napojami!